ΑμεΑ
24/08/2023

ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΚΙΝΗΣΗΣ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΓΙΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΠΡΩΤΩΝ ΥΛΩΝ

LOCAL – Αποτελεσματική οικονομική ενίσχυση της εστίασης σε συνθήκες COVID-19

H ατομική επιχείρηση εστίασης local, με έδρα την Αργύραινα (μόλις 800 μέτρα από την πόλη της Μυκόνου), είναι μια παραδοσιακή επιχείρηση στον τομέα της εστίασης (εστιατόριο/ψητοπωλείο) που λειτουργεί όλο το χρόνο στο νησί, εξυπηρετώντας εκτός του τουριστικού ρεύματος και τον ντόπιο πληθυσμό. Η LOCAL  προσφέρει στους ντόπιους και στους τουρίστες το πιο διάσημο γρήγορο ελληνικό φαγητό του δρόμου (street food), το παραδοσιακό ελληνικό σουβλάκι σε συνδυασμό με ντόπια και υψηλής ποιότητας υλικά.

Η επιχείρηση ιδρύθηκε το 2014 και για μια πενταετία δημιούργησε όλες εκείνες τις συνθήκες αξιοπιστίας και επιχειρηματικής λειτουργίας που την καθιέρωσαν στην αγορά ως μια από τις πιο ανταγωνιστικές του κλάδου της.

Η έλευση της πανδημίας COVID-19 το 2020 δημιούργησε εξαιρετικά αρνητικό κλίμα στην αγορά και συνέπεσε με την τριετή χρονική περίοδο που η επιχείρηση ανέμενε να ρευστοποιήσει τα κέρδη της από την ποιοτική επένδυση των προηγούμενων ετών και το κλίμα αξιοπιστίας που είχε δημιουργήσει στην αγορά. Η επιχείρηση παρέμεινε κλειστή σε όλη την διάρκεια του 2020 και υπέστη οικονομική ζημία που είχε σαν συνέπεια  να χάσει την επαφή της με την αγορά.

Το πρόγραμμα του ΕΠΑνΕΚ «Επιδότηση Κεφαλαίου Κίνησης σε Επιχειρήσεις Εστίασης για προμήθεια πρώτων υλών – Επανεκκίνηση Εστίασης» συνέβαλε ενεργά στην ενίσχυση την επιχείρησης στην κρίσιμη αυτή οικονομική συγκυρία και βοήθησε καίρια στην επανεκκίνησή της τον Ιούλιο του 2021, καθώς μέσα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα η LOCAL έλαβε μη επιστρεπτέα ενίσχυση ύψους 58.396,66 ευρώ, γεγονός που βοήθησε σημαντικά  στην αποτελεσματική επάνοδό της στην αγορά, κερδίζοντας το χαμένο έδαφος και επανακτώντας την επαφή της με τους πελάτες, καθώς και την ομαλή οικονομική της λειτουργία.

Ιστοσελίδα: localmykonos.com

 


 

 

επιστροφή