ΑμεΑ
25/02/2022

ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΛΗΤΤΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ- ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Επανεκκίνηση λειτουργίας του Αρχοντικού Ναουμίδη στο Πήλιο με τη στήριξη του REACT EU

Το Αρχοντικό Ναουμίδη στην Πορταριά του Πηλίoυ αποτελεί ένα σπάνιο δείγμα της αριστοκρατικής αρχιτεκτονικής του 19ου αιώνα. Χτίστηκε το 1893 σε αιγυπτιακό ρυθμό στην καρδιά του βουνού των Κενταύρων από την εύπορη οικογένεια Ναουμίδη της Αιγύπτου. Μέσω της Δράσης του ΕΠΑνΕΚ «Επιδότηση Κεφαλαίου Κίνησης Πληττόμενων από την Πανδημία Τουριστικών Επιχειρήσεων Φιλοξενίας – ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ» η επιχείρηση ενισχύθηκε με 8.593,19 ευρώ καθιστώντας δυνατή την επιτυχημένη επανεκκίνηση της λειτουργίας της, η οποία επηρεάστηκε από τις αρνητικές οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19. Μέσω της επιδότησης διασφαλίστηκε η συνέχιση της ομαλής λειτουργίας της επιχείρησης, καθώς την εν λόγω περίοδο αναφοράς δεν υπήρχε άλλη πηγή εσόδων.

Έχοντας το προβάδισμα της ενίσχυσης η επιχείρηση κατάφερε να γίνει πιο ανταγωνιστική, διασφαλίζοντας τη λειτουργία της για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Με τον τρόπο αυτό ωφελήθηκε πολλαπλά και η ανάπτυξη της ίδιας της περιοχής αφού η ενεργή δραστηριότητα της επιχείρησης και η αύξηση της ζήτησης των πελατών συνέβαλε  στο να παραμείνει στην κορυφή των δημοφιλών προορισμών.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο ωφελούμενος της Δράσης Επανεκκίνηση Τουρισμού: «Το πρόγραμμα είχε σημαντικά οφέλη στην επιχείρηση, καθώς εντάχθηκε την περίοδο, που λόγω της πανδημίας covid-19 υπήρξαν πολλές ακυρώσεις κρατήσεων με αποτέλεσμα η απουσία των εσόδων να απειλεί τη θέση της στον τουριστικό κλάδο. Η επιδότηση του προγράμματος βοήθησε ώστε να ανταπεξέλθει στα λειτουργικά της έξοδα, να είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της προς τις δημόσιες υπηρεσίες, τους προμηθευτές και τους υπαλλήλους της, καθώς και να εξασφαλίσει την συνέχεια της λειτουργίας της, εξυπηρετώντας τις τουριστικές ανάγκες της περιοχής».

Η Δράση χρηματοδοτήθηκε από το React EU στο πλαίσιο της απόκρισης της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην πανδημία COVID-19.

Ιστοσελίδα: naoumidishotel.gr

 


Vournelis Beach Hotel & Spa – Ενίσχυση ρευστότητας τουριστικής επιχείρησης για επιτυχή λειτουργία κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19

Η ξενοδοχειακή επιχείρηση Vournelis Beach Hotel & Spa βρίσκεται στην Νέα Ηρακλίτσα, ένα γραφικό τουριστικό θέρετρο σε απόσταση 13 χιλιομέτρων από την πόλης της Καβάλας. Πρόκειται για ένα  παραθεριστικό ξενοδοχείο μπροστά σε μία αμμώδη παραλία με καταγάλανα νερά, κατηγορίας 3* (τριών αστέρων), το οποίο παρέχει υπηρεσίες καταλύματος και εστίασης.

Το ξενοδοχείο διαθέτει 19 δωμάτια με δυναμικότητα 41 κλίνες. Η περίοδος λειτουργίας του είναι από τα τέλη Απριλίου έως τα μέσα του Οκτώβρη και ο κύριος όγκος των τουριστών τα τελευταία χρόνια προέρχεται από την κεντρική Ευρώπη και τα Βαλκάνια. Η πελατεία του αποτελείται από μεμονωμένους πελάτες, εκ των οποίων μεγάλο μέρος τους είναι επαναλαμβανόμενο. Στο εστιατόριο «Μαϊστράλι», που λειτουργεί εντός του ξενοδοχείου, οι επισκέπτες μπορούν να γευτούν την ελληνική παραδοσιακή, αλλά και δημιουργική κουζίνα. Η επιχείρηση, σε συνεργασία με εξωτερικούς συνεργάτες παρέχει επιπλέον και υπηρεσίες οργάνωσης εκδρομών και ενοικίασης αυτοκινήτων.

Το ξέσπασμα της πανδημικής κρίσης του COVID-19 επηρέασε τη ρευστότητα της επιχείρησης και δημιούργησε γενικότερες δυσκολίες στη λειτουργία των επιχειρήσεων του κλάδου της εστίασης. Ωστόσο, χάρη στην Δράση του ΕΠΑνΕΚ «Επιδότηση Κεφαλαίου Κίνησης Πληττόμενων από την Πανδημία Τουριστικών Επιχειρήσεων Φιλοξενίας – ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ»  η Vournelis Beach Hotel & Spa ενισχύθηκε με 26.783,21 ευρώ και κατάφερε να ανταποκριθεί με επιτυχία στο δύσκολο οικονομικά κλίμα της εν λόγω περιόδου.

Θα πρέπει να αναφερθεί ότι αποστολή της εταιρείας είναι η προσφορά φιλοξενίας και οι υψηλές υπηρεσίες διαμονής στους επισκέπτες της σε ένα αρμονικό, ζεστό, χαλαρό, φιλόξενο και οικογενειακό περιβάλλον. Όραμα της Vournelis Beach Hotel & Spa είναι οι μελλοντικοί επισκέπτες της Νέας Ηρακλίτσας να συνδέσουν το όνομα της περιοχής με το ξενοδοχείο, ώστε αυτό  να αποτελεί σημείο αναφοράς της οικογενειακής φιλοξενίας.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο ωφελούμενος της Δράσης του ΕΠΑνΕΚ «Η δημόσια επιχορήγηση συνέβαλλε σημαντικά στη δημιουργία επαρκούς ρευστότητας της επιχείρησης. Πιο συγκεκριμένα, διευκόλυνε την επιχείρηση στην αποπληρωμή τρεχόντων υποχρεώσεων της, όπως: λειτουργικά έξοδα, λογαριασμοί ΔΕΚΟ, μισθοδοσία, εμπορεύματα, αγορές παγίων, που στόχο είχαν τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στους πελάτες της».

Ιστοσελίδα: vournelis.gr

 


Επανεκκίνηση λειτουργίας τουριστικής επιχείρησης στη Μύκονο με τη στήριξη του REACT EU

Με έδρα το νησί της Μυκόνου, η οικογενειακή  επιχείρηση ενοικιαζόμενων δωματίων «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΩΝ ΣΑΝΤΟΡΙΝΑΙΟΥ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ» με τον εμπορικό τίτλο «Makis Place” ιδρύθηκε το 1991 από τον Σαντοριναίο Γεράσιμο και τώρα την διαχειρίζονται τα παιδιά του.

Πρόκειται για μια υγιή επιχείρηση που ειδικά τα τελευταία χρόνια σημείωνε σταθερή αύξηση του κύκλου εργασιών της, ενδεικτικά από το 2015-2019 είχε κάθε έτος αύξηση κατά 20 -30%.   Η επιτυχημένη της πορεία όμως στην ανταγωνιστική τουριστική αγορά της Μυκόνου ανακόπηκε απότομα  το 2020 με το ξέσπασμα της πανδημικής κρίσης του COVID19, καθώς αναγκάστηκε να μείνει κλειστή ουσιαστικά για ένα ολόκληρο έτος.  Η συγκυρία ήταν αρνητική διότι την ίδια περίοδο είχε μόλις ολοκληρώσει μια σημαντική επένδυση αναβάθμισης του καταλύματος μέσω του ΕΠΑνΕΚ και οι αναμενόμενες αποδώσεις της ανακόπηκαν.

Ωστόσο, χάρη στην Δράση του ΕΠΑνΕΚ «Επιδότηση Κεφαλαίου Κίνησης Πληττόμενων από την Πανδημία Τουριστικών Επιχειρήσεων Φιλοξενίας - ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ»  η Makis Place ενισχύθηκε με 48.889,92 ευρώ και μπόρεσε να επανεκκινήσει επιτυχημένα τη λειτουργία της τον Ιούλιο του 2021.

Η ενίσχυση αυτή επέτρεψε στην συγκεκριμένη επιχείρηση να επιβιώσει παρά τις αναμφίβολα σημαντικές επιπτώσεις της πανδημικής κρίσης στην τουριστική αγορά,  διατηρώντας με αυτό το τρόπο ενεργή την οικονομική της δραστηριότητα και τις ανάλογες θέσεις εργασίας.

Η Δράση «ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ» μέσω της οποίας ενισχύθηκε η επιχείρηση, είχε ως στόχο ακριβώς στην στήριξη της λειτουργίας των επιχειρήσεων του τουριστικού κλάδου μετά την επανεκκίνηση της λειτουργίας τους παρέχοντας  τους μη επιστρεπτέα χρηματοδότηση έως το ποσό των 400.000 ευρώ.  Κατά αυτόν τον τρόπο χιλιάδες τουριστικές επιχειρήσεις βοηθήθηκαν και κράτησαν «ζωντανό» αυτόν τον ιδιαίτερα σημαντικό για την ελληνική οικονομία παραγωγικό κλάδο.

Η Δράση χρηματοδοτήθηκε από το React EU (Recovery assistance for cohesion and the territories of Europe) στο πλαίσιο της απόκρισης της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην πανδημία COVID-19.

Ιστοσελίδα: www.makisplace.com

 

 

επιστροφή