ΑμεΑ
30/06/2021

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΜΜΕ

RIDE & DRIVE – Εκσυγχρονισμός και ανάπτυξη τουριστικής εταιρείας ενοικιαζόμενων οχημάτων

 

Η RIDE & DRIVE είναι μία εταιρία με εμπειρία 20 και πλέον ετών στον χώρο των ενοικιαζόμενων οχημάτων και έχει στη διάθεσή της ένα μεγάλο στόλο οχημάτων κοντά στην περιοχή του αεροδρομίου, αλλά και της πόλης της Θεσσαλονίκης.  Η εταιρία εντάχθηκε στη Δράση «Ενίσχυση Τουριστικών ΜΜΕ για τον εκσυγχρονισμό τους και την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών» και χρηματοδοτήθηκε για επένδυση συνολικού προϋπολογισμού 156.693,31 ευρώ και δημόσιας δαπάνης 59.999,14 ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από εθνικούς πόρους

Η χρηματοδότηση της από το ΕΠΑνΕΚ ενίσχυσε σημαντικά την RIDE & DRIVE, καθώς η αύξηση των οχημάτων της την βοήθησε να γίνει ιδιαίτερα ανταγωνιστική στον χώρο που δραστηριοποιείται. Επιπλέον, η εταιρεία αύξησε τους απασχολούμενους που ήδη διέθετε κατά τη συμμετοχή της στη Δράση, συμβάλλοντας θετικά στην απασχόληση της τοπικής κοινωνίας.

Η επένδυση που πραγματοποίησε η  RIDE & DRIVE περιλαμβάνει την προμήθεια 18 νέων οχημάτων, την προμήθεια μηχανογραφικού εξοπλισμού (Η/Υ και εκτυπωτή), καθώς και την κατασκευή στεγάστρου για την στάθμευση των οχημάτων της. Οι στόχοι του επενδυτικού σχεδίου επιτεύχθηκαν μέσω του εκσυγχρονισμού της επιχείρησης, της καλύτερης ενσωμάτωσης, αλλά και επέκτασης των προσφερόμενων υπηρεσιών, με την παράλληλη εφαρμογή αναγκαίων λειτουργικών βελτιώσεων προκειμένου να παραμένει ελκυστική στο σύγχρονο ανταγωνιστικό περιβάλλον, στοχεύοντας συγχρόνως σε πελάτες υψηλού επιπέδου.

Οι δικαιούχοι του έργου αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι «Με τη βοήθεια του ΕΠΑνΕΚ η επιχείρηση έλαβε σημαντική οικονομική ανάσα για τη λειτουργικότητά της, την βελτίωση των υποδομών της, καθώς και την προβολή της προκειμένου να προσελκύσει περισσότερους πελάτες».

Ιστοσελίδα: https://rideanddrive.gr/

 

 


 

Golden Star City Resort – Εκσυγχρονισμός ξενοδοχειακής μονάδας στην Περαία Θεσσαλονίκης με τη συμβολή του ΕΠΑνΕΚ

Τo Golden Star City Resort είναι ένα boutique ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων, το οποίο βρίσκεται στη βραβευμένη με γαλάζια σημαία παραλία της Περαίας, λίγα μόλις λεπτά από το κέντρο της Θεσσαλονίκης. Το ξενοδοχείο διαθέτει 8 διαφορετικούς τύπους θεματικών δωματίων, δυναμικότητας 82 κλινών και παρέχει στους πελάτες του, μεταξύ άλλων, υπηρεσίες γυμναστηρίου και αίθουσας συνεδριάσεων, ενώ η εγγύτητά του με τη θάλασσα του προσφέρει τη δυνατότητα ανάπτυξης ξαπλωστρών και ομπρελών για τους πελάτες του στην παραλία.

Η επιχείρηση εντάχθηκε στη Δράση «Ενίσχυση Τουριστικών ΜΜΕ για τον εκσυγχρονισμό τους και την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών» και χρηματοδοτήθηκε για επένδυση συνολικού προϋπολογισμού 147.489,14 ευρώ και δημόσιας χρηματοδότησης 58.995,66 ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από εθνικούς πόρους. Η επένδυση περιλαμβάνει την ανακαίνιση δωματίων (εσωτερικές πόρτες δωματίων και λουτρών), την προμήθεια εξοπλισμού δωματίων (έπιπλα, ιματισμός, τηλεοράσεις κ.ά.), την εγκατάσταση εξοπλισμού εξοικονόμησης ενέργειας (ενεργειακά κουφώματα, ηλεκτρονικές κλειδαριές, κεντρικός κλιματισμός) και την εφαρμογή των συστημάτων πιστοποίησης ISO 14001 (περιβαλλοντικό) και 9001 (διαχείρισης ποιότητας). Επίσης η επιχείρηση, όχι μόνο διατήρησε, αλλά αύξησε τους απασχολούμενους (ΕΜΕ) της ξενοδοχειακής μονάδας σε σχέση με αυτούς που διέθετε κατά την ένταξή της στη Δράση.

Στο πλαίσιο του έργου υλοποιήθηκε η ολοκληρωμένη ανακαίνιση του τουριστικού συγκροτήματος, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις και την υποδομή για μία άνετη και λειτουργική διαβίωση των επισκεπτών/πελατών της επιχείρησης. Με την εφαρμογή αναγκαίων αισθητικών και λειτουργικών βελτιώσεων, το Golden Star City Resort πέτυχε να παραμείνει ελκυστικό στο σύγχρονο ανταγωνιστικό περιβάλλον, στοχεύοντας σε πελάτες υψηλού επιπέδου. Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι η ιδιοκτησία του ξενοδοχείου, που αποτελεί την 3η γενιά από την ίδρυσή του, με την συνεχή και ακούραστη εργασία της και συνεπικουρούμενη από τη χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ, «απογείωσε» την επιχείρηση, με αποτέλεσμα το ξενοδοχείο να αποτελεί μια από τις καλύτερες τουριστικές μονάδες της περιοχής, αλλά και συνεχώς αυξανόμενο πόλο έλξης πελατών. Η ευαισθησία της επιχείρησης σε κοινωνικά «ευαίσθητα» ζητήματα είναι αξιοσημείωτη, καθώς διαθέτει δωμάτια ΑΜΕΑ και ακολουθεί αυστηρή αντικαπνιστική πολιτική σε όλους τους χώρους της μονάδας.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά από τους ωφελούμενους της Δράσης «Το ΕΠΑνΕΚ αποτέλεσε σημαντικό κίνητρο για την αναβάθμιση των υποδομών και τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών μας, με θετικές επιπτώσεις στην εικόνα της επιχείρησης και στην προσέλκυση πελατών».

Ιστοσελίδα: www.goldenstarhotel.com

 


 

Akti Oneirou / Σύγχρονο, ολοκληρωμένο τουριστικό συγκρότημα στην Χαλκιδική

o τουριστικό συγκρότημα «Akti Oneirou» βρίσκεται στο Νέο Μαρμαρά του Δήμου Σιθωνίας στη Χαλκιδική. Πρόκειται για ένα σύγχρονο, ολοκληρωμένο τουριστικό συγκρότημα που αποτελείται από camping 16 θέσεων με 9 τετράκλινους οικίσκους - συνολικής δυναμικότητας 100 ατόμων – με εκσυγχρονισμένες κοινόχρηστες υποδομές λουτρών, WC και μαγειρείου-κουζίνας επισκεπτών, 4 οχήματα αναψυχής/διαμονής (τροχόσπιτα), παντοπωλείο, εστιατόριο & παραλιακό καφέμπαρ, εμπορικό υπόστεγο (κιόσκι) ειδών δώρου και ελαφρού ιματισμού παραλίας, χώρους άθλησης/αθλοπαιδιών και parking.

Η επιχείρηση ενισχύθηκε στο πλαίσιο της Δράσης «Ενίσχυση Τουριστικών ΜΜΕ για τον εκσυγχρονισμό τους και την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών» του ΕΠ Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα  και  Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ) για επένδυση  προϋπολογισμού 147.285,93 ευρώ.

Η επένδυση που υλοποιήθηκε αφορούσε την ανακαίνιση/συμπλήρωση του υφιστάμενου εξοπλισμού της επιχείρησης, την ευρύτερη αισθητική αναβάθμιση και λειτουργικότητα, την καλύτερη ενσωμάτωση και επέκταση νέων προσφερόμενων υπηρεσιών και την τελειοποίηση των υφιστάμενων υποδομών προστασίας περιβάλλοντος- εξοικονόμησης ενέργειας (αντικατάσταση φωτιστικών, τοποθέτηση λαμπτήρων εξοικονόμησης ενέργειας κλπ). 

Η επένδυση ολοκληρώθηκε επιτυχώς συμβάλλοντας στη βελτίωση της εικόνας της επιχείρησης, καθώς και στην επέκταση των παρεχόμενων υπηρεσιών τους με έμφαση στη βελτίωση της ποιότητας αυτών, προκειμένου να παραμένει ελκυστική στο σύγχρονο ανταγωνιστικό περιβάλλον και συγχρόνως να στοχεύσει σε πελάτες υψηλότερου επιπέδου.

 

https://www.aktioneirou.gr/

 


The Grove / Ξενοδοχειακή μονάδα στο Ναύπλιο εξαιρετικής ποιότητας τουριστικών υπηρεσιών

Η τουριστική επιχείρηση «THE GROVE» αποτελεί μια ξενοδοχειακή μονάδα στο Ναύπλιο που ενσωματώνει κύρια χαρακτηριστικά μίας καλής πρακτικής κυρίως όσον αφορά την βιωσιμότητα της επένδυσης σε βάθος χρόνου βελτιώνοντας  την ανταγωνιστικότητα στην τοπική οικονομία, δημιουργώντας ποιοτικές θέσεις εργασίας και συντελώντας με αυτόν τον τρόπο στην γενικότερη περιφερειακή ανάπτυξη. Η ενεργειακή αναβάθμιση της μονάδας με απλές μεθόδους εξοικονόμησης ενέργειας ωθούν στην βελτίωση του περιβάλλοντος αλλά και της ποιότητας ζωής στην συγκεκριμένη περιοχή.

Η επιχείρηση χρηματοδοτήθηκε στο πλαίσιο της Δράσης «Ενίσχυση Τουριστικών ΜΜΕ για τον εκσυγχρονισμό τους και την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών» του ΕΠ Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα  και  Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ) για επενδυτικό σχέδιο προϋπολογισμού 145.302,10 ευρώ.

Οι παρεμβάσεις περιλαμβάνουν τον εκσυγχρονισμό των δωματίων όσον αφορά τον εξοπλισμό, την ενεργειακή αναβάθμιση του συστήματος φωτισμού του ξενοδοχείου με λαμπτήρες LED εντός των δωματίων αλλά και στον κυρίως χώρο του ξενοδοχείου, καθώς και την αντικατάσταση  των κουφωμάτων των δωματίων με νέου τύπου ενεργειακά. Επιπρόσθετα η αντικατάσταση του συστήματος θέρμανσης με νέο τύπου συστήματος λέβητα-καυστήρα συντελεί στην συνολική εξοικονόμηση ενέργειας της ξενοδοχειακής μονάδας.  Η αναβάθμιση της ιστοσελίδας ώστε να είναι συμβατή με τα πρότυπα προσβασιμότητας ΑΜΕΑ συμβάλλει ταυτόχρονα στην ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Ιστοσελίδα: http://www.thegrove.gr/

επιστροφή