ΑμεΑ
02/03/2016

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

 


Κτήμα Γεροβασιλείου: Επέκταση δραστηριοτήτων στη γευσιγνωσία και στις πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Το «κτήμα Γεροβασιλείου», οινοποιείο το οποίο λειτουργεί  από το 1981, διαθέτοντας πολλές διακρίσεις για τους οίνους που παράγει, επιδίωξε μέσω  της επένδυσης και πέτυχε την επέκταση των δραστηριοτήτων του, στους τομείς την Υπηρεσιών γευσιγνωσίας και διοργάνωσης πολιτιστικών εκδηλώσεων. 

Πιο συγκεκριμένα, η επιχείρηση υλοποίησε δαπάνες για τον εμπλουτισμό της ήδη υφιστάμενης εγκατάστασής της ώστε να  διοργανώνονται εκδηλώσεις γευσιγνωσίας, επιδείξεις παρασκευής κρασιού σε σχολεία, σωματεία και μεμονωμένους επισκέπτες και στο χώρο του Μουσείου Οίνου . Υλοποιήθηκαν κτιριακές δαπάνες στον εξωτερικό χώρο στάθμευσης του κτιρίου των εκδηλώσεων για την καλύτερη και πιο εύρυθμη τακτοποίηση των οχημάτων των επισκεπτών (λεωφορεία, ΙΧ ) όπως φωτισμός, πόρτα εισόδου, διάστρωση σκυροδέματος, κυβολίθων, κρασπέδων κ.λ.π.  Υλοποιήθηκαν επίσης δαπάνες εξοπλισμού στον κυρίως εσωτερικό χώρο όπως τραπεζοκαθίσματα, βιντεοπροβολέας επίδειξης, ψυγείο, συντηρητές κρασιών, πλυντήριο, φούρνος, δαπάνες μηχανογραφικού εξοπλισμού (Η/Υ και εκτυπωτής) και τέλος δαπάνες προβολής – προώθησης με τη δημιουργία video παρουσίασης της παραγωγής κρασιού για τις επιδείξεις σε σχολεία.  Η επιχείρηση διαθέτει Μουσείο Οίνου με μία από τις καλύτερες συλλογές ανοιχτηριών παγκοσμίως.  Στο χώρο αυτό υλοποιήθηκαν δαπάνες λογισμικού και θερμικού εκτυπωτή για την έκδοση των εισιτηρίων.

Τα έργο αποτελεί καλή πρακτική, καθώς πρόκειται για μια καινοτόμα δράση στον τομέα του εναλλακτικού τουρισμού χάρη στις υπηρεσίες  γευσιγνωσίας που παρέχει, γνωστοποιεί, προωθεί και επικοινωνεί στο ευρύ κοινό την παραγωγή οίνου. Ειδικότερα μέσω των επιδείξεων που διοργανώνει τόσο σε σχολεία, συλλόγους, group τουριστών, όσο και σε μεμονωμένους επισκέπτες, προάγει και προωθεί την τοπική παραγωγή οίνου της Βόρειας Ελλάδας και συμβάλλει στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μέσω συνεργιών με τουριστικές επιχειρήσεις (ξενοδοχεία, τουριστικά γραφεία).  Πρόκειται για δράσεις πολιτισμού και τουρισμού με αποτέλεσμα τόσο την διαφήμιση του κρασιού και της Ελλάδας γενικότερα όσο και την γνωριμία και εκπαίδευση του κοινού στον τρόπο παραγωγής και διάθεσης του κρασιού.

«ΚΤΗΜΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΕΙΟΥ - ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ»

Τομέας Παρέμβασης:

Τουρισμός

Περιφέρεια:

ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Επιχ. Πρόγραμμα:

Ε.Π.Α.Ν. ΙΙ

Δράση:

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ταμείο:

Ε.Τ.Π.Α.                                                

Εταιρεία:

«ΚΤΗΜΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΕΙΟΥ - ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ»

 

Π/Υ:

191.787,84

Δημόσια Δαπάνη:

95.893,92

Φορέας Υλοποίησης:

ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ

 


Papoulakis Yachting : Εκσυγχρονισμός ιστιοπλοϊκού σκάφους.

Η επιχείρηση Παπουλάκης Λεωνίδας με διακριτικό τίτλο Papoulakis Yachting έχει στη διάθεση της ιστιοπλοϊκά σκάφη τα οποία διαθέτει προς ενοικίαση σε πελάτες για εκδρομές και εξορμήσεις.  Με την χρήση του επενδυτικού προγράμματος επιδοτήθηκαν οι δαπάνες συντήρησης και εκσυγχρονισμού επί ιστιοπλοϊκού σκάφους το οποίο έφερε την ονομασία FREEDOM. 

Ειδικότερα οι δαπάνες αφορούσαν στην αγορά ειδικού εξοπλισμού όπως ιστία, σύστημα

radar, bow thruster,μπαταρίες, χάρτες GPS κ.λ.π, επίσης δαπάνες αποκατάστασης του σκάφους, δαπάνες εξοπλισμού του εσωτερικού του (σαλόνι, τηλεόραση) και τέλος δαπάνες προβολής –προώθησης (επιγραφή, διαφημιστικά φυλλάδια). Αφορά δηλαδή σε μια ολοκληρωμένη ανακαίνιση του σκάφους σύμφωνα με τις απαιτήσεις της επιχείρησης.

Τα έργο αποτελεί μια επιτυχημένη καλή πρακτική, καθώς με τον ολοκληρωμένο εκσυγχρονισμό του τουριστικού σκάφους, βελτιώνεται το παρεχόμενο τουριστικό προϊόν, δημιουργώντας προϋποθέσεις άνετης και λειτουργική διαβίωσης των χρηστών του σκάφους.

Γενικότερα μέσω των ιστιοπλοϊκών σκαφών ικανοποιείται ένα ειδικό τουριστικό κοινό, αφού οι  επενδύσεις σε αυτό τον ειδικό τομέα επεκτείνουν τις παρεχόμενες επιλογές του προσφερόμενου ελληνικού τουριστικού προϊόντος και των ποιοτικών του προδιαγραφών.

Έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία το ότι  η επένδυση αυτή πραγματοποιείται στη Βόρεια Ελλάδα, όπου η τουριστική σεζόν είναι μικρή λόγω καιρικών συνθηκών.  Επειδή ο εν λόγω τουρισμός είναι ευρύτατα διαδεδομένος στα νησιά των Κυκλάδων,  μέσω επενδύσεων αυτού του είδους από  μικρές επιχειρήσεις της Βόρειας Ελλάδας,  ενισχύεται ο ανταγωνισμός των επιχειρήσεων αυτών, ενισχύεται η τοπική απασχόληση και εν κατακλείδι το τουριστικό προϊόν.

«ΠΑΠΟΥΛΑΚΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ»

Τομέας Παρέμβασης:

Τουρισμός

Περιφέρεια:

ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Επιχ. Πρόγραμμα:

Ε.Π.Α.Ν. ΙΙ

Δράση:

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ταμείο:

Ε.Τ.Π.Α.                                                

Εταιρεία:

«ΠΑΠΟΥΛΑΚΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ»

Π/Υ:

35.893,84

Δημόσια Δαπάνη:

17.946,92

Φορέας Υλοποίησης:

ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ

 

επιστροφή