ΑμεΑ

Συμμετοχή Προέδρου ΕΦΕΠΑΕ κου Πλάτωνα Μαρλαφέκα στην εκδήλωση της ΜΟΔ ΑΕ με θέμα: Η ΜΟΔ ως εργαλείο υποστήριξης δικαιούχων του ΕΣΠΑ 2021-2027

Στην 1η εκδήλωση που διοργάνωσε η ΜΟΔ στις 12/09/2022 στο πλαίσιο της 86ης ΔΕΘ με θέμα: «Η ΜΟΔ ως εργαλείο υποστήριξης δικαιούχων του ΕΣΠΑ 2021-2027», συμμετείχε ως ομιλητής ο Πρόεδρος του ΕΦΕΠΑΕ κος Πλάτων Μαρλαφέκας. Στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κος Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ συμμετείχαν επίσης η κα Ευαγγελία Βασιλικού, Υπηρεσιακή Γραμματέας του ΥΠΑΝΕ, ο κος Γεώργιος – Εμμανουήλ Παπαδημητρίου, Πρόεδρος της ΜΟΔ ΑΕ, ο κος Ιωάννης Αγαπητίδης, Αν. Γενικός Δ/ντης της ΜΟΔ ΑΕ, ο κος Κω/νος Αρβανίτης, Δ/ντης Τεχνικής Υπηρεσίας της ΜΟΔ ΑΕ, καθώς και οι Δήμαρχοι Αστυπάλαιας, Λειψών και Ψαρών κκ Ν. Κομηνέας, Φ. Μάγγος και Κ. Βρατσάνος, αντίστοιχα.

Ο Πρόεδρος του ΕΦΕΠΑΕ κος Πλάτων Μαρλαφέκας αναφέρθηκε στην άψογη συνεργασία του φορέα με τη ΜΟΔ στο πλαίσιο της Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020. Ο κος Μαρλαφέκας, τόνισε ότι ο ΕΦΕΠΑΕ ως βασικός βραχίονας του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων σε δράσεις επιχειρηματικότητας, έχει επιτύχει μέχρι τον 8/2022 την απορρόφηση περίπου 2,5 δις στις Δράσεις του Ε.Π. Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ) και των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων (ΠΕΠ), που διαχειρίζεται. Ο κος Μαρλαφέκας πρόσθεσε ότι αυτό το αποτέλεσμα οφείλεται στην αγαστή συνεργασία ΥΠΑΝΕ – ΜΟΔ – ΕΦΕΠΑΕ, η οποία χαρακτηρίζεται από αμεσότητα και αποτελεσματικότητα σε μία περίοδο ιδιαίτερα δύσκολη, λόγω της πανδημίας, παρέχοντας σημαντική στήριξη σε συνδυασμό και με άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία του Υπουργείου, στην επιχειρηματική κοινότητα της χώρας.

Τέλος, ο Πρόεδρος του ΕΦΕΠΑΕ κος Μαρλαφέκας συνεχάρη προσωπικά τον Πρόεδρο κο Παπαδημητρίου, καθώς και τα στελέχη της ΜΟΔ για το σύνθετο και εξαίρετο έργο τους, εκφράζοντας την επιθυμία για τη συνέχιση της άψογης συνεργασίας με τον ΕΦΕΠΑΕ και στην επόμενη Προγραμματική Περίοδο.

 

 

Παρουσία και συμμετοχή του Προέδρου του ΕΦΕΠΑΕ, κου Πλάτωνα Μαρλαφέκα, στην 86η ΔΕΘ και στην Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος

Παρουσία και συμμετοχή του Προέδρου του ΕΦΕΠΑΕ, κου Πλάτωνα Μαρλαφέκα, στην 86η ΔΕΘ και στην Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος

Στα εγκαίνια της 86ης ΔΕΘ 2022 και στην Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας παρέστη ο Πρόεδρος του ΕΦΕΠΑΕ και Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας κος Πλάτωνας Μαρλαφέκας.

Ο κ. Μαρλαφέκας στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό κο Κυριάκο Μητσοτάκη, προκειμένου να τον ενημερώσει για την απορροφητικότητα των κονδυλίων του ΕΣΠΑ μέσω του ΕΦΕΠΑΕ.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος του ΕΦΕΠΑΕ δέχθηκε δημόσια τα συγχαρητήρια του Υπουργού Ανάπτυξης κ. Άδωνι Γεωργιάδη κατά την διάρκεια της ομιλίας του στην Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας.

Ο κ. Γεωργιάδης είπε χαρακτηριστικά: «θέλω ιδιαιτέρως να συγχαρώ έναν από εσάς από την επιμελητηριακή κοινότητα τον κύριο Πλάτωνα Μαρλαφέκα, ο οποίος ήταν και δική μου επιλογή για την προεδρία του ΕΦΕΠΑΕ. Ο ΕΦΕΠΑΕ είναι ο βασικός μας μηχανισμός για την απορρόφηση των προγραμμάτων ΕΣΠΑ που αφορούν στην επιχειρηματικότητα». Ο κος Γεωργιάδης πρόσθεσε ότι επί κυβέρνησης ΝΔ και ιδιαίτερα τα δύο χρόνια που είναι Πρόεδρος ο κύριος Μαρλαφέκας, η απορρόφηση συνολικά μέσω των προγραμμάτων του ΕΦΕΠΑΕ είναι 994.377.000 δηλαδή έχουμε 83% απορρόφηση, τονίζοντας ότι στο Ε.Π. Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ) το νούμερο είναι πραγματικά εντυπωσιακό, καθώς την περίοδο 2020 -2022 είχαμε 1.679.970.000, δηλαδή στα 2 χρόνια είχαμε υπερτριπλάσια απορρόφηση σε σχέση με προηγούμενες περιόδους και αυτά είναι χρήματα που μπαίνουν στις επιχειρήσεις και στηρίζουν την οικονομία.

 

 

Δηλώσεις Περιουσιακής Κατάστασης (ΔΠΚ) & Οικονομικών Συμφερόντων (ΔΟΣ) έτους 2022.

Ενημερώνουμε τα μέλη του Μητρώου Αξιολογητών ότι η Δήλωση Περιουσιακής Κατάστασης (εφεξής Δ.Π.Κ.) και Οικονομικών Συμφερόντων (εφεξής Δ.Ο.Σ.) 2022, στην οποία αποτυπώνονται τα έσοδα και τα οικονομικά συμφέροντα των υπόχρεων εντός του φορολογικού έτους 2021, καθώς και η περιουσιακή κατάστασή τους κατά την 31-12-2021, υποβάλλεται εντός αποκλειστικής προθεσμίας τριών (3) μηνών μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, ήτοι πρέπει να πραγματοποιηθεί αποκλειστικά έως 30 Νοεμβρίου 2022. Η παράλειψη ή η υποβολή ανακριβούς, ή ελλιπούς δήλωσης από τον υπόχρεο, συνεπάγονται διοικητικές και ποινικές κυρώσεις σύμφωνα με τα οριζόμενα στις σχετικές διατάξεις του ν. 3213/2003 ως ισχύει.

Υπενθυμίζεται ότι η υποχρέωση υποβολής δήλωσης για τους αξιολογητές – μέλη του Μητρώου Δράσεων Κρατικών Ενισχύσεων αφορά στους αξιολογητές που έχουν συμμετάσχει σε αξιολογήσεις και απορρέει από το άρθρο 1 παρ. 1 περίπτωση μβ του ν. 3213/2003, ως ισχύει. Ειδικά για την υποβολή ΔΠΚ και ΔΟΣ 2022 (ετήσιας) υπόχρεοι είναι οι αξιολογητές που απέκτησαν, διατήρησαν ή απώλεσαν την ανωτέρω ιδιότητα από 1-1-2021 έως 31-12-2021, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο ν. 3213/2003, ως ισχύει.

Στην εφαρμογή ηλεκτρονικής υποβολής www.pothen.gr, οι υπόχρεοι θα πρέπει να επιλέγουν με προσοχή το έτος αλλά και το είδος της δήλωσης που θέλουν να υποβάλλουν καθώς η εκ παραδρομής επιλογή λανθασμένου έτους, π.χ. ΔΠΚ 2021 αντί ΔΠΚ 2022 ή η επιλογή Αρχικής αντί Ετήσιας Δήλωσης, δεν εκπληρώνει τη σχετική τους υποχρέωση.

Οι υπόχρεοι υποβολής ΔΠΚ & ΔΟΣ 2022, μπορούν να εισέρχονται και στην διαδικτυακή εφαρμογή υποβολής (www.pothen.gr) με τη χρήση των κωδικών TAXISNET και να ενημερώνονται για την τυχόν αναγγελία τους με κάποια ιδιότητα υπόχρεου. Όποιος είναι υπόχρεος υποβολής ΔΠΚ & ΔΟΣ 2022 με περισσότερες από μια ιδιότητες, είναι πιθανό να έχει υποχρέωση υποβολής δήλωσης προς περισσότερα του ενός όργανα ελέγχου.

Για τυχόν πρόσθετες διευκρινήσεις και πληροφορίες μπορείτε να καλείτε κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Υπόχρεων ΠΟΘΕΝ (ΚΕΥ-ΠΟΘΕΝ) στον τηλεφωνικό αριθμό 210-4802100 ή μέσω της ενότητας «Χρειάζεστε κάποια βοήθεια;» αφού συνδεθείτε με τους κωδικούς σας στο www.pothen.gr.


 

 

Νέο επικαιροποιημένο αρχείο FAQs ανήρτησε η ΑΑΔΕ για τα myDATA (επιχειρησιακά θέματα)

104. Ε Με ποιο τρόπο διαβιβάζουν οι Επιχειρήσεις τις επιδοτήσεις – επιχορηγήσεις στην ψηφιακή πλατφόρμα myDATA;

Διαβάστε εδώ περισσότερα.

Τελευταία Νέα

26/09/2022

Δημοσιεύθηκε ανακοίνωση, σχετικά με την ένταξη νέων περιοχών, καθώς και διευκρίνιση αναφορικά με περιορισμούς σε υφιστάμενες περιοχές ενίσχυσης της Δράσης του ΕΠΑνΕΚ «Επιχορήγηση υφιστάμενων επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από την πανδημία, σε περιοχές που υπέστησαν μεγάλες φυσικές καταστροφές».


Διαβάστε την ανακοίνωση εδώ

Στο αμέσως επόμενο διάστημα θα δημοσιευθεί σχετική τροποποίηση της Αναλυτικής Πρόσκλησης της Δράσης.

 

περισσότερα